עוגיות טחינה ללא סוכר וללא גלוטן – חווית טאפטית שכזו!
בחיים של כולנו ישנם רגעים בלתי נשכחים, moments of pure joy, וכשמדובר במתוקים אין דרך טובה יותר לחלוק את האושר מאשר עם עוגיות טחינה מדהימות, שמכניסות אותנו ישר ללב. ובכן, השאירו את אבן הלחץ ומהר מאוד תהפכו למומחים לעשיית עוגיות שהן לא רק ממכרות, אלא גם בריאות! העוגיות האלו כבשו את הלבבות שלנו, הודות למרקם הנימוח שלהן והטעמים העשירים. הן מושלמות לכל שעה ביום, במיוחד כשבאים קיץ ברקע.
זמן ההכנה, רמת הקושי וכמות המנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-20 עוגיות (בערך, תלוי במספר הפעמים שתנשנשו בדרך).
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך עולם הטעמים, נעצור רגע כדי להבין מה הרכיבים שצריכים להיות במלאכת הקסם הזו:
- 200 גרם טחינה גולמית (מדהימה במרקם שלה)
- 4 כפות דחוסות של דחוסות דחוסות של ממתיק טבעי כגון סוויה (אפשר לשנות לפי הטעם האישי)
- 150 גרם קמח שקדים (ממכר במיוחד)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 ס teaspoon תמצית וניל (שיהיה משגע)
- חצי כוס שוקולד מריר קצוץ (לא חובה, אבל למה לא!)
- קורט מלח
האמת היא שהרכיבים יכולים להשתנות לפי הטעם והצורך, ואם רציתם, תמיד אפשר לנסות להחליף את הקמח בשמן קוקוס כדי שהעוגיות יהיו עוד יותר גבוהות ונשיות.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים הנדרשים, זה הזמן להתחיל את המסע הקולינרי שלנו:
- מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס (בדיוק כמו שאמא הכינה).
- בקערה גדולה, מערבבים את הטחינה עם הממתיק הטבעי עד שהתערובת תהיה אחידה.
- לאחר מכן, מוסיפים את קמח השקדים, סודה לשתייה, תמצית הוניל והמלח ומערבבים שוב.
- אם בחרתם להוסיף שוקולד מריר, זה הזמן לחבר אותו לתערובת.
- מניחים כפות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ-5 ס" מ אחד מהשני.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתקשות מעט.
- ממתינים עם הסבלנות עד שיתקררו והופ, חווית הטעם רק מתחילה.
השלב הזה בהחלט יכול להוסיף עוד מרץ לעוגיות שלנו! תוספות אפשריות יכולות לכלול פירות יבשים קצוצים, קקאו או קוקוס – כל מה שעושה לכם טוב!
שדרוגים ותוספות
כמו כל מתכון טוב, גם פה יש מקום לשדרוגים. האם חשבתם על להוסיף צימוקים או אגוזים קצוצים? בהחלט אפשרי! כך תוכלו להוסיף קראנץ' ונגיעה של טעמים מיוחדים. אתם יכולים גם להכין רוטב שוקולד ולזלף מעל – פשוט אגדי!
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום טחינה?
במקום טחינה אפשר לשים חמאת אגוזים או אפילו יוגורט קוקוס לחליט גרסה רכה יותר.
האם אפשר להכין את העוגיות בגרסה טבעונית?
בוודאי! פשוט השתמשו בממתיק טבעי כמו סוויה במקום דחוסות דחוסות.
כמה זמן זה יישמר?
אם לא תאכלו את כל העוגיות בשבת, הן יחזיקו מעמד עד שבועיים בכלי אטום.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
כן! עוגיות שהוקפאו שומרות על הטעם והמרקם, רק תוודאו שהן בנפרד.
האם ניתן להשתמש בקמח אחר?
אפשר בהחלט! קמח חומוס או קמח קוקוס יכולים לעבוד מצוין.
האם זה נכון שהן משגעות את הקיץ?
כמובן! כל ביס מהעוגיות הללו מעלה חיוך בעיניים ותחושת רעננות.
אפשר להוסיף טעמים נוספים?
כמובן! תוכלו לשלב תמציות טעם כמו שקדים או תפוזים.
מה אם אני allergic לטחינה?
אתם יכולים להשתמש בחמאת אגוזים כתחליף.
האם ניתן להפוך אותן לגליליות?
בהחלט! תוכלו לגלול את התערובת ולהכין עוגיות דמויות רול, זה יכול להיות מקוריבש מדהים!
מה הטעם של השוקולד במילוי?
תחשבו על פצצות שוקולד עם טחינה, המרקם הנימוח והטעם המושלם – פשוט לא ניתן לעמוד בפניו!
לאחר כל כך הרבה מידע, אנחנו בטוחות ששווה לנסות את המתכון המושלם הזה! שתפו את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, ובואו נכין יחד את העוגיות האגדיות הללו!