סלט כרוב עם חמוציות ושקדים: מתכון שיגנוב לכם את ההצגה
כשחושבים על סלט – מה שעולה לנו לראש זה בדרך כלל משהו ירוק, אולי עם רוטב קלוש. אך הסלט הזה הוא שונה, מדהים, ואפילו ממכר. אנחנו מדברים כאן על סלט כרוב עם חמוציות ושקדים, שלא תצליחו להפסיק לנשנש. הוא מנת יתר, הוא תוספת מושלמת, והוא בהחלט ירים את הארוחה שלכם לגבהים חדשים. הפעם, נכין סלט שלא רק טעים, אלא גם כל כך יפה ומרענן. גם הילדים (והחברים) לא יוכלו להתנגד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות בלבד
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
נתחיל עם המרכיבים של הסלט הזה, שאפשר לומר עליו שהוא אגדי, מתקתק ומושלם! הרשימה לא ארוכה מדי, ותכף נלמד על כל אחד מהם.
- 1/2 ראש כרוב קצוץ דק (בערך 300 גרם)
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות
- 1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין
- 1 כף דבש או סירופ אגבה (לטבעונים)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- למי שאוהב – רבע כוס בצל ירוק קצוץ
למי שמעוניין בגרסה ללא גלוטן, המנה הזו מתאימה לכם – כל הרכיבים הם בסיסיים וללא גלוטן. שדרגו את הסלט בעזרת תוספות כמו גזר מגורר או תפוח עץ קצוץ, והמתכון станет סופר משגע!
שלבי ההכנה
עכשיו, לאחר ששקדנו על המרכיבים, הגיע הזמן למקד את תשומת הלב על ההכנה. תכינו את עצמכם, כי זה פשוט ואין כמו הרגע הזה שברגע אחד יש לכם סלט נפלא במטבח.
- קצצו את הכרוב דק ודחסו אותו לקערה גדולה.
- הוסיפו את החמוציות והשקדים לקערת הכרוב.
- בצלחת קטנה, ערבבו את שמן הזית, החומץ והדבש עד שהתמזגו היטב.
- שפכו את השילוב על הסלט, ותנו למרכיבים להתמזג כמו המובילים בתחרות ריקוד.
- תיבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
- אם בחרתם לשלב, פזרו גם את הבצל הירוק הקצוץ על הסלט.
- ערבבו שוב, הוציאו מהשולחן והגישו!
וזהו, הסלט המושלם אוורירי ונמס בפה מוכן. צבעיו מרהיבים וכל ביס יגרום לכם להרגיש עליזים. אתה מבינים כמה זה מעולה?!
לרענן, לשדרג ולשמח
אני תמיד אומר שמה שמייחד סלט הם התוספות! אפשר לשדרגו עם:
- תפוחים גרוסים או קוביות דלעת קלויה
- טונה או חזה עוף מבושל לקצת יותר חלבון
- גרעיני חמניות קלויים או אגוזי לוז שנותנים טוויסט לעושר החברתי של הסלט
- צ'ילי קצוץ נותן פיקנטיות לכמה שמחפשים את ההפתעה בצלחת!
אל תשכחו להגיש אותו עם פרוסות לחם קלוי או קרקרים בצד. יהיה לכם חוויית טעמים שמשאירה שובל אחריה של צלילים נפלאים!
שאלות ותשובות
כיצד אפשר להכין את הסלט הזה בריא יותר?
שקול להמיר חלק מהשמן החמאה או לשים יותר גרסאות ללא שמן. בחר בחמוציות ללא סוכר.
האם ניתן לשמור את הסלט למחר?
כן, אבל מומלץ לשמור את הרוטב בנפרד ולמזוג אותו לפני האכילה כדי שהכרוב לא יתרכך מדי.
מה עשוי לעבוד במקום חמוציות?
תותים קצוצים יכולים להוסיף מתיקות, או אפילו פירות יבשים אחרים כמו משמשים או תאנים.
האם אפשר להשתמש בכרוב סגול?
כמובן! זה לא רק ייראה מהמם אלא גם יוסיף עוד טעמים לדינמיקה!
מה לעשות אם אין לי שקדים?
אתם יכולים להשתמש בכל אגוז אחר שיש לכם בבית – אגוזי מלך, פיסטוקים או אפילו גרעיני דלעת.
האם אפשר להכין את הסלט הזה מראש?
הכן את כל המרכיבים, אך מומלץ להימנע מהוספת הקטניות למחר כדי לשמור על הטריות.
איזה רוטב מתאים יחד עם הסלט?
לצד רוטב בלאדי יכנסו ים של טעמים, אך גם יוגורט עיזים או גבינת פטה יכולים לעשות עבודה נהדרת!
האם זה סלט שמתאים לילדים?
בהחלט! ניתן להמתיק מעט את הוורסיה על ידי הוספת גם חטיפי אגוזים או קוביות פירות טעימות.
כיצד להגיש את הסלט?
לצלוח את הסלט או לשרת לכל סועד בנפרד, עם פרוסות לחם או מבחר תמציות אחרות!
אילו סוגי פירות אפשר להוסיף?
תפוחים או אגסים קצוצים, כמובן.
אז אל תהססו לשתף את המתכון המושלם הזה, כי הוא באמת מהלכתי רגליים בכל אירוע. בכל הזדמנות, תנו לחברים שלכם לטעום מהאוכל המהיר המושלם שמשלב אהבה ואיכות. אתם לא רוצים להחמיץ את זה!