סלט כרוב סגול עם בוטנים מדהים במתכון ממכר
אם יש משהו שאפשר בקלות להקדיש לו את הלב והנשמה, זה סלט כרוב סגול עם בוטנים. זה לא סתם סלט, אלא יצירת מופת שמפיצה שמחה בכל ביס. דמיינו את הצבע הסגול המהפנט של הכרוב, את הפריכות של הירקות, ואת הבוטנים הפריכים שמעשירים את כל הטעמים. מדובר בשילוב של טעמים, מרקמים וצבעים – הסלט הזה הוא פשוט מעלף!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
כעת מגיע הזמן העמוק של המתכון. נתחיל במרכיבים שיככחו אתכם מהכל! החוויה הזו היא אגדה כל כך טעימה, שלא תרצו להחמיץ אותה!
- כוס וחצי של כרוב סגול קצוץ דק
- גזר אחד גדול, קלוף ומגורר
- חצי כוס של בוטנים קלויים ושוקלים היטב
- כוס של פטרוזיליה קצוצה דק
- חצי בצל סגול, פרוס דק
- תפוח ירוק אחד, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סויה
- מיץ מלימון אחד
- מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
תמיד אפשר לשדרג את הסלט הזה! אם אתם רוצים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הסויה בטחנה מתוקה ולהשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית. כמו כן, אם אתם נמנעים מגלוטן, פשוט תשאירו את הסויה ותוסיפו תבלינים שמוסיפים טעמים שונים.
שלבי ההכנה
ועכשיו, נתחיל בהכנה! קראו לתשומת הלב, כי מה שיבוא עכשיו זה לא פחות ממושלם!
- מתחילים בלחתוך את הכרוב הסגול לקציצות קטנות.
- מגרדים את הגזר לתוך קערה גדולה.
- מוסיפים את הבוטנים הקלויים, פטרוזיליה, ובצל סגול.
- חותכים את התפוח הירוק לקוביות ומוסיפים לקערה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, סויה, מיץ לימון, מלח ופלפל.
- שופכים את התערובת לקערת הסלט ומערבבים בעדינות.
- נותנים לסלט לשבת 5 דקות לפני ההגשה.
- מגישים ומקשטים בבוטנים נוספים על גבי הסלט.
תוספות ושדרוגים אפשריים
סלט הכרוב הזה יכול לשמש כבסיס להרבה תוספות מדהימות. אפשר להוסיף קוביות אבוקדו בשביל רכות נימוחה בפה. אם אתם אוהבים חריפות, כוסברה קצוצה תוסיף פלפל, ואפילו פלפל חריף קצוץ יעמיק את הטעמים! ומי לא אוהב גבינת פטה מפוררת? היא תוסיף את השדרוגים הבריאים והטעימים כן, כן, וגם כמעט כל גבינה תוסיף נפח וטעם!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את הסלט במקרר?
בהחלט! אבל אני ממליץ לא לחכות יותר מ-2-3 ימים, כי הירקות עלולים לאבד את הפריכות הנפלאה שלהם.
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
כן, זה בדיוק מה שאני אוהב לעשות! הכנה מראש תאפשר לעודד את הטעמים להתמזג וליצור סלט משגע.
איזה תחליפים אפשר להשתמש במקום תוספת הבוטנים?
אם מישהו רגיש לבוטנים, אגוזי מלך או שקדים קלויים יכולים לפעול היטב במקום, הם גם מספקים את הפריכות!
מהי הדרך הכי טובה לחתוך את הכרוב?
הכלל הטוב ביותר הוא לחתוך לְרצועות דקות ככל האפשר, עדיף עדינות.
האם יש גרסה ללא גלוטן לסלט?
בוודאי! נוכל להשמיט את הסויה או להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן.
מה הטריק לשמור על התפוחים ירוקים ולא שחורים?
סיודכם לשמור על התפוחים במים עם לימון לכמה דקות ולצמצם את החמצון.
האם ניתן להוסיף עוד ירקות לסלט?
בהחלט! מלפפונים, קייל, אפילו חסה יכולים להשתלב מעולה.
מהי הדרך המומלצת להגיש את הסלט?
אני ממליץ לשים את הסלט במרכז השולחן עם תוספת יפה של בוטנים למעלה!
כמה זמן תהליך ההכנה לוקח?
לא יותר מ-20 דקות, כולל כל ההכנות!
איך מקשטים את הסלט בצורה מיוחדת?
אפשר לשים פרוסות דקות של אבוקדו על גבי הסלט בשיא הטריות והייתה לך הצגה מדהימה על השולחן.
אם הכנתם את הסלט שלנו, אני מניח שכל חוויית ההכנה הייתה משגעת. אל תישכחו לשתף את המתכון עם כולם ולתת לחברים שלכם לגלות את הסוד! הגיע הזמן לטעום את מה שכולנו ממתינים לו – הסלט המהפנט הזה. תעשו הרבה כל כך!