כרוב ממולא צמחוני אמהות מבשלות בטעמים מיוחדים

מעלף: כרוב ממולא צמחוני כמו שהכינה אמא

דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את הדלת לבית, ואיתו מתערבבים ריחות ניחוחים של כרוב ממולא, כמו של סבתא. השילוב של הירקות הטריים והצבעים המרגיעים משדרים חמימות וביתיות, וההרגשה שאתם ממש מתקרבים למנה אגדי היא בלתי נמנעת. אין ספק שמדובר במנה שגורמת ללב להתמלא באושר, ובאופן מפתיע, היא גם בריאה ומזינה. זהו מתכון שמשלב טעמים שונים ויכול לשמח כל שולחן.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנת המתכון: 90 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, בואו נדבר על החומרים שצריכים להיות על השולחן. לא מדובר ברשימה ארוכה מדי, אבל כל מרכיב כאן הוא שחקן חשוב במנה!

  • 1 כרוב גדול
  • 1 כוס קוסקוס (או קינואה למי שמעוניין בגרסה ללא גלוטן)
  • 2 כוסות ירקות קצוצים (גזר, בצל פעמי וכזנית מקולפת)
  • 1/2 כוס פטריות קצוצות (בחרו את הסוג שאתם אוהבים)
  • פרוסות עגבנייה (למעלה)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל ותבלינים לבחירתכם (כמון, פפריקה, טימין)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט הוציאו את הקוסקוס ונסו להשתמש בקינואה או אורז פרסי. אוהבים חריף? הוסיפו מעט כמון חריף למלית! הכנתם יותר מדי תערובת? כל שאריות יכולות להפוך להיות שייק ירוק משגע למחרת.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להפשיל כיסים ולהיכנס לעבודה! המנה הזאת משגעת ומדויקת לאחר הכנה, ותשאיר אתכם עם חיוך על הפנים כל הדרך לשולחן.

  1. חממים מים בסיר גדול ומוסיפים מלח.
  2. בעדינות מסלקים את עלי הכרוב ומבשלים אותם במים רותחים למשך כ-5 דקות עד שהרכים.
  3. מוציאים את העלים ומניחים להתקרר.
  4. בינתיים, מכינים את המלית: חותכים את הירקות לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד שהם רכים.
  5. מערבבים את הירקות המטוגנים עם הקוסקוס (או קינואה), תבלינים, פטרוזיליה ומיץ לימון.
  6. בתוך כל עלה כרוב מניחים כף מהמלית ומגלגלים בעדינות כמו סושי.
  7. בתחתית סיר שטוח מניחים פרוסות עגבנייה, כדי שהממולאים לא יידבקו.
  8. מניחים את הממולאים בסיר, שופכים מעליהם כוס מים ומבשלים על חום נמוך כ-30 דקות.
  9. מגישים חם עם טחינה או יוגורט בצד, ולפקק אוזניים לשאלות של כל המבוגרים שמפתיעים אתכם עם "איך הכנתם את זה?"

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

כמו כל דבר טוב, גם כאן תוכלו לשדרג את המנה על ידי הוספת גבינות מעל במצב של חמין לעצלנים 😉 הוספת חומוס מבושל לפנים המילוי היא גם רעיון מעניין ומרענן, ולהניח בסוף לתעצמו עם שם מדהים כמו "כדורי פלא". כך, כל אחד ירגיש איך מדובר במנה הכי טעימה שיש.

שאלות ותשובות

אפשר להכין את המנה יום לפני ולהקפיא?
כן, בהחלט! כרוב ממולא כקפוא ישמור על טעמו אם יופשר היטב.

האם אני יכול להוסיף בשר למלית?
בהחלט! ניתן להוסיף בשר טחון או עוף טחון למלית. תוודאו לבשל את הבשר לפני שאתם מכניסים למילוי.

מה ניתן לעשות עם שאריות המילוי?
שאריות זמינות ליצירת כיסוני פלאפל או סלט ממולא.

אילו תבלינים מומלצים להוסיף?
קליל המליצה על כמון, פפריקה וחרדל. הם עושות פלאים בטעמים!

האם אפשר לשדרג את המנה עם גבינות?
להכניס גבינת פטה או מוצרלה לתוך המלית זה מתכון לרעיון מושלם ממש במבחן הטעם.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
כשלושה ימים, ובתנאי שהיא מכוסה טוב.

האם אני יכול להשתמש בירקות קפואים?
אם אין לכם ירקות טריים, בהחלט! אבל עלולים לדרוש זמן בישול שונה.

מה הכי טוב להגיש לצד המנה?
טחינה היא חבר למנה הזאת! הוספת סלט ירקות מרענן גם מוסיפה חיים!

האם כדאי לשים רוטב מעל?
אם אתם אוהבים רטבים, תנסו במכנה רוטבים פיקנטיים על בסיס עגבניות.

האם אפשר לשדרג את זה לגרסה דל פחמימות?
כמובן, במקום קוסקוס ניתן להשתמש בקצח או קייל – הם יוסיפו פופ ויעשירו את המנה!

בסופו של דבר, המתכון הזה הוא פשוט מדהים, ממכר ולא יומרני במיוחד. אם אתם חובבי בישול, זה הזמן לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים! אם אתם מכינים, אל תשכחו לתייג אותי! אני בטוח שהתוצאה תשגע את כל הסובבים אתכם!