מתכון לחצ'פורי לעצלנים – האוכל שמאחד את כולם
חצ'פורי, המאכל הגאורגי הקלאסי, הוא לא רק מזון משלים אלא מסורת שלמה שמחברת אנשים סביב השולחן. חומרי הגלם הפשוטים שלו שירתו את קהילות חקלאיות במשך דורות רבים. הכנת חצ'פורי יכולה לעיתים להרגיש כמו משימה מורכבת, אך היוםאני מציע לכם מתכון חדשני, ייחודי ומעניין לחצ'פורי לעצלנים! השיטה שלנו תבטיח שגם אם אתם לא בדיוק שפים מקצועיים, תוכלו להגיש מנה מהודרת, מדהימה וגם ממכרת שמיועדת לכל מי שמעריך אוכל טוב.
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הלבבות שלנו מתמלאים שמחה כאשר אנו מדמיינים מדליקי סדר גודל של חצ'פורי המוגש חם ממדורת השולחן. עם קצפת של גבינות נמסות בפה וריח של לחם טרי שמתלווה לכל ביס, קל להבין מדוע חצ'פורי הוא אחד המאכלים הכי טעים שיש. זה יכול להיות רגע של נחמה ולחוות חיבור משפחתי יוצא דופן.
המרכיבים הדרושים
- 3 כוסות קמח (450 גרם)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 3/4 כוס מים פושרים
- 1 חבילה (7 גרם) שמרים יבשים
- 200 גרם גבינת פטה (או גבינת מוצרלה)
- 200 גרם גבינת חלומי (או גבינת טלקי)
- 1 ביצה
- כף חמאה מומסת למריחה
מכאן, הטריק המרכזי במתכון הזה הוא שתיית האומץ כדי להניח גבינות איכותיות ועשירות. גבינות משדרגות את הטעם ומוסיפות קרמיות לנגיסות. זה מה שנקרא – להרים את המנה לרמה אגדי!
מרכיבים חלופיים
כמובן שהמתכון הזה גמיש. המיוחדות של חצ'פורי טמונה בבחירה בגבינות האהובות עליכם. לס vegetarianיים, ניתן להשתמש בגבינות טבעוניות, ואפילו בגבינות קשות, אם העניין מתחזקים. כמו כן, ניתן לשדרג בעזרת ע herbs כמו אורגנו או בזיליקום. ההפתעות המשגעות לא נגמרות כאן!
שלבי ההכנה
שלבי הכנה קלים וזריזים
כעת, ברשותכם, נשקול את הצעדים המוכרים – תהליך ההכנה המהיר והקל.
- בקערה גדולה, לערבב את הקמח, המלח והסוכר.
- לערבב את השמרים במים הפושרים ולהניח להם לשבת כחמש דקות.
- ליצור גומה במרכז הקמח ולמזוג לתוכה את תערובת השמרים.
- ללוש את התערובת עד שהבצק רך ואחיד. אם הבצק דביק תוכלו להוסיף עוד קמח במעט.
- לכסות את הקערה במגבת ולתת לבצק לתפוס במשך כחצי שעה.
- בינתיים, לקצוץ את הגבינות ולהניחן בקערה.
- כשהבצק תפס נוח, לחלק אותו לארבעה כדורים קטנים.
- על משטח מקומח, לרדד כל כדור לבצק דק ועבה בגובה 1 ס"מ.
- למרכז את הגבניות ולפזר עוד גבינה מעל.
- לקפל את הקצוות לכדי אותם ומבלי לשכוח להכניס את הבצק לאפיה בתנור מחומם ל 200 מעלות צלזיוס למשך כ-20 דקות.
- לצאת מהמ oven, למרוח חמאה מומסת על המשטח ולקשט בביצה על פני חצ'פורי.
- להחזיר לתנור ל 5 דקות נוספות.
- מגישים את החצ'פורי חם עם צלחת של טחינה, סלט ירוק על יד.
השלב הסופי הוא הסוף גם הוא: השילוב עם טחינה, או אותו טחין המוכר הישר מהתנור. קשה לעמוד בפני מחממת לב כזו, שמריחה אושר ומשמחת את הלב. ממש נוצרים זיקוקים של טעמים בכל ביס.
תוספות ושדרוגים אפשריים
- לגרסה בריאה יותר, ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח מחיטה מלאה או קמח שיבולת שועל.
- לגרסה טבעונית, השתמשו בגבינות טבעוניות והחמאה המומסת על סויה.
- לשדרוג טעמים, תוכלו להוסיף חריף, פפריקה מפולפל או אפילו ירקות קצוצים במילוי הגבינות.
- כשאתם מגישים את החצ'פורי, הוסיפו צלחת עם שמן זית בו תוכלו לטבול את הבצק המבעבע.
- נשיתם עוד רצועות של בשר? להוסיף כמילוי על החצ'פורי דלגו על כישות!
רוצה לחדש את השולחן? להוסיף טאץ' אישי? שלבו עם סלט ירקות מרענן או אפילו לסיים עם קינוח קל על בסיס יוגורט.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום בשמרים יבשים?
בהחלט! אפשר להשתמש בשמרים טריים, פשוט השתמשו בכמות של 2.5 כפיות.
מה עושים אם הבצק דביק מדי?
אם הבצק דביק, פשוט הוסיפו עוד קמח בהדרגה עד שיתייצב.
האם החצ'פורי יתאים לילדים?
ממש! זו מנה שממש טעים לילדים, שהתוספת של גבינות נמסות נופלת בול על הילד.
איך אפשר לשמור את החצ'פורי לעוד יום?
חצ'פורי נשמר בקירור למשך 2-3 ימים, חפשו אותו אטום כדי שיישמר טרי.
אפשר להכין את הבצק מראש?
כן! ניתן להכין את הבצק מבעוד מועד ולשמור אותו במקרר, רק וודאו לא לשכוח להוציא אותו antes מהר לפני האפייה.
מה אם אני רוצה להכין חצ'פורי קטן וקטן?
אין בעיה! פשוט הכינו את הבצק עד שיתפוס וגמרו אותו הפוך על מכונת חם.
האם ניתן להוסיף ירקות בגבינה?
אני ממליצה להוסיף תרד קצוץ או פטריות מוקפצות למילוי.
איך אני יודע מתי החצ'פורי מוכן?
ברגע שהוא זהוב וקריספי, והוא יתחיל לריח לכולם את הריח המעלף, הוא מוכן!
כמה יחסית חצ'פורי קל וכמה זמן להגיש אותו?
כשהוא יוצא מהתנור, זה הזמן המושלם להגיש אותו מייד. לאחר מכן, אתם יכולים ממש להרגיש את הגבינות נמסות בפה.
אז מה עושים עכשיו? אנחנו ממש מקווים שתאהבו את המתכון שמעט מופקע, שתגלו כמה פשוט להכין חצ'פורי ממכר ומדהים. אל תתביישו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות – תמיד שמחה לשתף את הדרך באמת טעימה לאכול!