חציל בתנור עם טחינה וסילאן – המתכון שישנה לכם את המנה!

חציל בתנור עם טחינה וסילאן – מנה שאי אפשר להפסיק לאכול!

דמיינו ערב קיץ מושלם, ריח מדהים עולה מהתנור, וכשהדלת נפתחת, מתגלה בפניכם חציל כרמלизирован, מוזהב ומבריק. בשמים שלהם משתרבב ניחוח מתוק ומלוח, של טחינה חמה עם סילאן. את השילוב הזה חיכינו לדבר עליו – מנה שהיא ממש אגדית. ברגע שתטעמו, תבינו שאי אפשר להפסיק לנשנש! מנה זו לא רק משגעת, אלא גם מאוד מזינה – חצילים, סילאן, טחינה… ובכלל, כל החומרים כאן מצטיינים בסגולות בריאותיות מיוחדות. אז מוכנים ללכת על זה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות יש לנו

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המנצחת הזו, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 3-4 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • 150 גרם טחינה גולמית
  • 2-3 כפות מים
  • 2-3 כפות סילאן (או דבש, אם מעדיפים)
  • מיץ מחצי לימון
  • שום קצוץ – 1 שן (אופציונלי)
  • ובנוסף – פטרוזיליה קצוצה לקישוט

לא רוצים חציל? הנה חלופה! אפשר לדלג על החצילים ולהשתמש בתפוחי אדמה או ירקות אחרים, והמנה תצא פשוט מעלפת.

שלבי ההכנה

אז הגיע הזמן להתגלגל בידיים! מתרגשים? גם אני! בואו נתחיל במלאכה!

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. חותכים את החציל באמצע, חצאים או פרוסות בהתאם להעדפתכם.
  3. מעבירים את החצילים לתבנית אפייה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומקפלים היטב.
  4. אופים בחום גבוה במשך 20-25 דקות, עד שהחצילים רכים ומשחימים.
  5. בינתיים, מכינים את הטחינה – מעבירים את הטחינה, מים, סילאן, מיץ לימון ושום לקערה ומערבבים היטב.
  6. מחכים שהחצילים יתקררו מעט. (הם יהיו מאוד לוהטים – היזהרו!)
  7. מניחים את החצילים האפויים בצלחת הגשה, מכסים אותם ברוטב הטחינה המפנק.
  8. מוסיפים עוד סילאן למעלה אם רוצים טוויסט מתוק נוסף.
  9. קוברים בפטרוזיליה קצוצה לקישוט. נעים בעיניים ובפה!

ואחרי שהשלמנו את המתכון, כדאי לדעת שיש עשרות דרכים לשדרג אותו. רוצים להוסיף תבלינים כמו כמון או פפריקה? תרגישו חופשי! או שאולי תרצו לנסות להוסיף פלאפל קצוץ למעלה? הבחירות שלכם!

שדרוגים ותוספות אפשריות

  • להוסיף אגוזים קצוצים כמו פקאנים או שקדים. זה יוסיף קראנצ'!
  • לשדרג עם ירקות קלויים נוספים כמו קישוא או בצל.
  • לתבל עם גבינת פטה ולעלות על הפאר של המנה.
  • להוסיף חמאת בוטנים לטחינה לטעימה עשירה!
  • להפוך את המנה ליותר חריפה עם שטי חריף!

שאלות ותשובות

אם אין לי טחינה, מה אפשר לשים במקום?
אפשר להמיר בטחינה בגרסה של יוגורט או בגבינת סרטנים, אפשר גם לשלב שמן זית עם לימון אין סילאן, אבל הטחינה כאן באמת תשדרג את המנה!

מה כדאי להגיש ליד החצילים?
סלט ירקות טריים תמיד מתאים, וגם חלה טריה מצוינת כתוספת לספוג את כל הרוטב המדהים.

האם אפשר לשמור את זה למחר?
בוודאי! זה עדיין טעים ואפילו יותר טוב אחרי יום במקרר. והטעמים רק מתהדרים בסוף!

מה חשוב לדעת כשחוצים חציל?
החציל נוטה לספוג שמן, אז מומלץ בשלב החיתוך למלח אותו לפני הבישול. זה מוציא את המרירות הטבעית והופך אותו לרך וטעים.

האם זה מתאים לטבעונים?
בהחלט! כל המרכיבים כאן מתאימים לטבעונים, והמנה הופכת לבריאה ומזינה במיוחד!

איך יודעים שהחציל מוכן?
כשיש לו צבע זהוב והמרקם רך, הוא נמצא בתנור בדיוק כמו שאנחנו רוצים אותו. יש גם שנוטים לפרסם "מראה ניו-יורקי" – כשזה מבריק וקרמלי, הוא מוכן!

האם להשתמש בחציל קטן או גדול יותר?
אם אתם אוהבים חציל, לגדול יש טעם עשיר יותר, אבל הקטנים עוברים היטב בתנור.

יכולה להיות גרסה עם אטריות חמות?
בהחלט! אפשר לשים את הרוטב על אטריות חמות יחד עם החצילים – פשוט מושלם.

מה טיפים להצלחת המנה?
המרכיבים צריכים להיות טריים! אל תתביישו להשקיע בשמן זית איכותי. זה פשוט משנה את כל החוויה.

האם זה טוב לאירוח?
ללא ספק! זהו מתכון מרשים שיביא המון חיוכים ויוסיף ניחוחות מדהימים לשולחן.

בסופו של דבר, חציל בתנור עם טחינה וסילאן הוא איכותי, טעים ובעיקר – ממכר! אני מקווה שתאהבו את זה כמו שאני אוהב. יש לספר לחברים ולשתף את המתכון הזה לרגעי אוכל בלתי נשכחים!