חזה עוף ממולא בשר טחון בתנור בצורה מושלמת!

"`html

חזה עוף ממולא בשר טחון בתנור

לא משנה באיזה חג יש לכם אירוע או סתם עוברים יום של חול, מנה מדהימה כמו חזה עוף ממולא בשר טחון בתנור יכולה להוסיף טאץ' אגדי לארוחה שלכם. זהו מתכון שמקנה רושם של שף מקצועי, אבל הוא בעצם קל להכנה, מושלם להגשה למשפחה או לאורחים, ומעל לכל – טעים בצורה משגעת! מי לא אוהב את השילוב של בשר עוף רך ונימוח עם טעמים עשירים של תבלינים ובשר טחון? מהניסיון שלי, גם הילדים מתלהבים מזה, ואל תשכחו שהמנה הזאת גם נראית מדהים על השולחן!

זמן ההכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מגיש ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כעת נגיע למרכיבים שיביאו את המנה הממכרת הזו לחיים. חשוב לזכור שגם כשמשתמשים בחומרי גלם איכותיים, זה עושה את כל ההבדל!

  • 4 חזות עוף בינניים, מפולטים
  • 400 גרם בשר טחון (כפר מעורב או בקר)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 ביצה
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • כפית כמון
  • כפית מלח
  • מיץ מלימון אחד
  • שמן זית
  • פרוסות גבינת מוצרלה (אופציונלי)

שלבי ההכנה

בשלב זה נצא לדרך אל הכנת המנה שלנו. עם כל צעד, תרגישו את הטעמים והארומה מתפשטת ברחבי הבית, והתוצאה תהיה מעלפת!

  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. במחבת, לחמם כף של שמן זית על להבה בינונית. להוסיף את הבצל והשום ומעט מלח, ולטגן עד שהבצל מתרכך.
  3. כשהבצל והשום מוכנים, להוסיף את הבשר הטחון, לתבל בכמון, ולבשל עד שהבשר משנה את צבעו.
  4. להעביר את התערובת לקערה ולקרר מעט.
  5. להוסיף לבשר את הביצה, פטרוזיליה קצוצה, מלח ומיץ מלימון, ולערבב היטב.
  6. למלא כל חזה עוף בתערובת הבשר, ולסגור בעזרת קיסם או על ידי חיבור עם חוט סנטר.
  7. מסדרים את חזות העוף בתבנית ואופים בתנור במשך 40 דקות, עד שהעוף משחים.
  8. לרצועה את הגבינת מוצרלה מעל לשלוש דקות האחרונות, כדי שתימס ותוסיף קרמיות מדהימה למנה.
  9. להוציא מהתנור ולהניח למנוחה כמה דקות לפני החיתוך.

מרכיבים חלופיים

למי המעוניינים, ניתן לשדרג את המתכון על ידי שימוש ברכיבים שונים. אם אתם מחפשים גרסה ללא בשר, אפשר להכין את המילוי מירקות קצוצים או פירות יבשים. לגרסה טבעונית, תחליפו את הבשר בטופו מתובל ואפשר להוסיף קישואים קצוצים או פטריות מטוגנות.

שדרוגים ותוספות

לכל אוהבי השדרוגים, אתם יכולים להוסיף לתוך המילוי גם אגוזים קצוצים כמו פקאן או אגוזי מלך, לשדרוג טעם ומרקם. כמו כן, הבישול ברוטב עגבניות, אולי עם קצת חצילים, יכול לקחת את המנה שלנו למקום אחר לגמרי! לא נשכח גם להציע תוספת של סלט ירקות טריים שסוגר את הפינה הבריאה.

שאלות ותשובות

איך מוודאים שהעוף לא יתייבש בתנור?
כדי שהעוף לא יתייבש, חשוב לא לאפות אותו יותר מדי ובישול גבוה קנה איכותי גם פועל לטובת הענקת לחות.

אפשר להכין את המנה יום לפני ולהקפיא?
כמובן, אנחנו ממליצים לעטוף היטב ולשמור בישור באוויר קפוא.

כיצד ניתן לדעת מתי העוף מוכן?
העוף מוכנה כאשר נוכחות בגובה 75 מעלות צלזיוס ונראה משחים היטב.

האם אני יכול להכין את המילוי עם בשר הודו?
בוודאי! בשר הודו מתאים היטב!

מה אם אין לי שמן זית?
אתם יכולים להשתמש בכל שמן אחר, כמו שמן אבוקדו, או אפילו חמאה לסוג אחר של טעמים.

האם ניתן לשים בתערובת יותר ירקות?
בהחלט! אפשר לשלב גזר, קישואים, ואפילו פטריות.

איך יודעים אם המילוי מסודר בצורה נכונה?
המילוי צריך להיות עסיסי, אך לא רטוב מדי.

איך ניתן לשדרג את התבלינים?
אפשר לשים קינמון, פפריקה מעושנת או אפילו רוטב סויה לתוספת טעמים.

האם אפשר לספק את המנה לילדים?
כמובן! המנה יכולה להיות מושלמת לילדים ברמות טעמים שונות.

מה אתם ממליצים להגיש לצד המנה?
סלט ירקות טרי, פירה או אורז יכולים להתאים בצורה מושלמת!

עכשיו כשכבר יש לכם את כל המידע כדי להכין חזה עוף ממולא בשר טחון בתנור, הייתי ממליץ לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה. מי לא רוצה לשחזר בבית את המנה המדהימה הזאת? בואו נלך לבשל ולעשות שמח במטבח!

"`