חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק שלא תפספסו

חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

לא כל יום נופל עלינו רעיון למנה שהיא כל כך מדהימה, כל כך ממכרת ומעלפת כמו חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק! כשהחזה עוף מתעטף בשכבת הטמפורה, הוא הופך לעסיסי ומיוחד, עם קריספיות שמלקקת את האצבעות. כל ביס שואב אותנו לעולם של טעמים מגוונים ומרגשים שמתערבבים עם הרוטב החמוץ מתוק שגורם לנו לרצות עוד ועוד. אחרי שתכינו את המנה הזאת, תשכחו מהדיאטות! מדובר באוכל שאי אפשר לעמוד בפניו.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | מספיק ל-4 מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, חשוב להכין את כל המרכיבים. אז, בשלב ראשון, הביאו את עצמכם לשוק או לחנות כדי לאסוף את כל החומרים המוצעים כאן. נתחיל!

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
  • 1 כוס קמח תפו”א
  • 1/2 כוס מים מוגזים (אזהרה: רטוב לגמרי)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון (אופציונלי)
  • 1/4 כפית קימל (אופציונלי)
  • שמן לטיגון
  • לרוטב חומץ מתוק:
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 יחידה חווה או יוגורט (אופציונלי להקפצת הרוטב)
  • 1 כפית שטוחה של שן שום קצוצה
  • 1 כפית שטוחה של ג'ינג'ר קצוץ (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים להכין חסות עוף בטמפורה בגרסה טבעונית, אתם יכולים להשתמש בטופו במקום חזה העוף, הוא סופג מצוין את הטעמים. כמו כן, אפשר לשדרג את הקמח שלכם לקמח ללא גלוטן כך שהמנה תהיה מתאימה גם לאנשים עם רגישויות לגלוטן. אם רוצים לגרסה דלת פחמימות, אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים או קמח קוקוס כדי לשמור על טעם ופחות פחמימות.

שלבי ההכנה

עכשיו כשהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל להכין את המנה המושלמת!

  1. נחמם את השמן במחבת רחבה על חום בינוני.
  2. בקנקן, נערבב את הקמח, המים המוגזים, הביצה, המלח, הכמון והקימל לקבלת תערובת אחידה.
  3. נחמם את השמן עד שהוא מגיע ל-180 מעלות (תשתמשו במדחום או נסו להטבין פיסת לחם – אם היא מתחילה לבעבע, השמן מוכן).
  4. נעטוף כל רצועת עוף בתערובת הטמפורה, ואז נכניס אותה לשמן החם. טגנו עד שהן מזהיבות וקריספיות (כ-5-6 דקות).
  5. בזמן שהחזה עוף מטוגן, נכין את הרוטב. בסיר קטן, נשים את הסוכר, החומץ, רוטב הסויה, השום והג'ינג'ר ונטגן על חום נמוך עד שהסוכר נמס.
  6. נביא לרתיחה ונבשל למשך כ-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  7. נצא את הרצועות המטוגנות ונסנן על מגבת נייר לספיגת השמן המיותר.
  8. אך לפני שמניחים את הרצועות בדיספנסר ההגשה, נסחט את הרוטב על החזה עוף החם ליצירת הפתעה באסתטיקה ובטעמים.
  9. אני ממליץ להגיש את המנה חמה עם אורז, דאיה או אפילו סלט ירקות טעים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מכירים את התחושה הזו, כאשר מנה כבר משגעת, אבל אתם רוצים לשדרג אותה עוד יותר? יש אין ספור אפשרויות! אפשר להוסיף לשכבת הטמפורה קוקוס טחון כדי להוסיף קראסט מעניין, או לשים פרוסות של פלפל חריף לתיבול. כמו כן, להגיש לצד ירקות קלויים כמו גזר, קישוא וברוקולי כדי ליצור איזון מושלם של טעמים ומרקמים. ואיך אפשר לשכוח לשדרג את הרוטב? ניסוי סירופ מתוק איכותי או סויה מתובלת יעשו את העבודה!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת אם חזה העוף מבושל?
לאחר השחמה, ניתן לחתוך רצועת עוף אחת ולוודא שהצבע בתוך הבשר הלבן אינו ורוד.

מה זה טמפורה?
טמפורה זו טכניקת בישול יפנית בה ירקות או בשרים מטוגנים בקמח, תוך שהיא מעניקה את הטקסטורה הקריספית הייחודית.

אני זקוק למתכון בריא יותר, מה החילופים המומלצים?
כפי שצויין, אפשר להחליף את חזה העוף בטופו ולהשתמש בקמח שקדים.

איזה סלט ילווה את המנה?
סלט רענן עם חסה, צנוניות והדרים יהפוך את המנה למרעננת עוד יותר.

האם ניתן לשמור את המנה במקרר?
כן, אך אני ממליץ לאטום היטב את המנה ולאחסן בתוך קופסת פלסטיק, כדי לשמר את הקריספיות.

למה השמן חשוב כל כך בטיגון?
שמן איכותי ובכמות מספקת מעניקים את הטעם והקראנצ'יות שנדרשים במנה.

איך לטגן בלי לצאת עם בושות?
נשמע מצחיק, אך כהכנה מקדימה – וודאו שהשמן חם, והכינו את כל המצרכים מסודרים!

כמה זמן ייקח להכין את המנה?
כ-30 דקות, תלוי בכם ובמהירותכם.

מה הם אפשרויות ההגשה המומלצות?
שילוב עם אורז, ירקות קלויים או סלט הוא תמיד פתרון מנצח למנה כזו.

האם אפשר להכין את המנה עם חומרי גלם קפואים?
כן, אך הקפיאים עשויים לשנות את הטקסטורה החיצונית, נא להניח להם להפשיר היטב קודם.

תתכוננו, יום דלי האירועים, שבו תביאו את המתכון המושלם הזה, לארח את הקרובים אליכם ולכבוש את ליבם עם טעמים שאין להם תחליף. שיהיה בהצלחה, ואשמח אם תשתפו את המנה הזו ברשתות החברתיות!_