המרק שעועית לבנה מרוקאי שיעשה לכם חורף חם

מרק שעועית לבנה מרוקאי – מתכון אגדי וממדליק!

אי שם בין סמטאות מרוקו, נחבאת לה מנה חמה ומשגעת, מנה שעושה פלאים ביום חורפי או סתם כשחייבים חום וחום בלב. האמת, כשראיתי פעם את סבתא שלי מכינה את המרק הזה עם המתכון הסודי שלה, הבנתי שאף מרק אחר לא ישתווה. זהו מרק שעועית לבנה, עם כל הטעמים האותנטיים, שמוקפים בניחוחות מתובלים ומסורתיים, שיגרמו לכל אחד לרצות לקפוץ ישר לתוך הקערה! אתם זקוקים למשהו מדהים, ממכר במיוחד? הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון: 2 שעות | רמת קושי: בינונית | מנות: 6 אנשים

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות מוגשות: 6 אנשים

הרכיבים הדרושים

למנה כזו, אתם בהחלט תצטרכו את מה שנקרא "מרכיבים טובים". המרק הזה לדעתי, לא הולך על פשרה, ולכן כדאי מאוד להתעקש על דיוק כדי להשיג את התוצאה הכי מושלמת שיש!

  • 500 גרם שעועית לבנה (מומלץ להשרות לילה קודם)
  • 2 ליטר מים
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזר בינוני, קצוצים
  • 2 קישואים בגודל בינוני, קצוצים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות פPaprika מעושנת (לא חובה, אבל מוסיפה שכבה של טעם)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מעט כוסברה קצוצה לקישוט

לא במובן של פשרות, המרק הזה יכול להיות טבעוני, ולכן אם אתם מחפשים גרסה שיותר מתאימה לכולנו, אפשר בהחלט להכין אותו מבלי להוסיף שום בשר או חסרים. אם אתם רוצים להגיע לרמה דל פחמימות, יכולים להוסיף ירקות נוספים במקום השעועית, כמו ברוקולי או קישוא נוסף.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להתחיל בבישול המיוחד הזה. ההכנה לה לא קשה, אבל היא דורשת סבלנות – משהו שאי לכך כל כך מתגמל!

  1. שוטפים את השעועית הלבנה המושרית ומניחים את השעועית בסיר גדול.
  2. מוסיפים 2 ליטר מים לסיר ומביאים לרתיחה.
  3. ברגע שהמים רותחים, מוסיפים את הבצל הקצוץ ונותנים לו להתבשל כחצי שעה.
  4. לאחר מכן, מוסיפים את הגזר והקישואים הקצוצים ומבושלים עוד 30 דקות.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ושום קצוץ ומערבבים.
  6. מתבלים בכמון, Paprika, מלח ופלפל ומבשלים 15 דקות נוספות.
  7. כשהמרק מוכן, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
  8. מגישים עם כוסברה קצוצה מעל.

כל שלב פה הוא חלק מהחיים, אז במקרה ותהיו חסרי סבלנות, אל תחששו לתת למרק את הזמן שלו! היום, אנחנו לא ממהרים לשום מקום.

תוספות אפשריות

יש מבחר רחב מאוד של תוספות שמוסיפות למרק עומק וטעמים משגעים. אני ממליץ בחום על:

  • תוספת של נתחי עוף בגריל – שמתאימים לכל מטבח!
  • קרקרים פריכים או לחם ביתי – לאכול עם כלי המיוחד נשמע מדהים!
  • רוטב טחון חריף – פיקנטיות שתוסיפו בדיוק לאן שאתם רוצים!

שאלות ותשובות

כמה זמן ניתן לשמור את המרק במקרר?

המרק הזה ישמור על איכותו במקרר כ-4-5 ימים. רק מומלץ לחמם מחדש על חום נמוך כך שהטעמים יישארו לפי מתכון סבתא!

למה כדאי להשרות את השעועית לפני הבישול?

ההשריה עוזרת לשעועית להתאושש ומפחיתה את זמן הבישול. זה גם תורם לעיכול קל יותר, כך שהבטן שלכם תגיד תודה!

אפשר להכין את המרק לקראת אורחים ולחמם אותו ברגע האמת?

בהחלט! המרק נשאר טעים ואפילו יכול להיות יותר טעים אחרי יום, כשתהיה לכל התבלינים את האפשרות להתערבב.

מה אם אני לא אוהב כמון?

זה בסדר גמור! אתם יכולים לדלג עליו או להחליף אותו באחרים כמו כורכום או קימל, שיתאימו גם למתכון המושלם שלכם.

איזה לחם הכי טוב כדי לק accompany את המרק?

לחם הבית עם שכבת חמאה בהחלט נשמע כמו רעיון משגע! גם פוקצ'ה עבודת יד תשלים את המנה הכי טעים שיש.

איך לסחוט את המוצא של המרק?

שימוש במטול או בצינור מסתיים לפעמים בהפקת טעמים משגעים, אבל אם רוצים לסנן את השעועית הפשוטה, תעשו זאת עם מסננת.

האם המרק מתאים לאירועים חגיגיים?

מרק חי ביותר בכל מצב, על אחת כמה וכמה עם תוספות חגיגיות כמו כופתאות חתוכות או תוספות אחרות לשולחן.

איך אני יכול לשדרג את המרק הזה?

אפשר להוסיף עגבניות מרוסקות, תבלינים מקוריים, או אפילו פירות יבשים כמו משמשים – כל דבר שיגרום לזה להיות מאתגר ומעורר השראה.

אפשר למצוא גרסה טבעונית של המתכון?

כמובן! את אותו המתכון אפשר לשדרג עם ירקות שונים ולהפסיק את השעועית לגמרי, הנה בעלי בישול באורח בריא!

מה החשיבות של תיבול טוב במרק הזה?

תיבול נכון הוא מה שעושה את כל ההבדל. כשאתם משתמשים בשפע של תבלינים, כל נתח הופך לחלק מהמרק!

המרק הזה הוא לא סתם מרק – הוא שיחה, זיכרון והכנה אהבה. אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם כל האנשים הקרובים לכם, כדי שגם הם ייהנו מהחום והנחמה שהוא מספק. בואו נתחיל לבשל ולא נשכח – זה המנה הכי טעימה שיש!