המקרון הצרפתי המושלם שכולם מדברים עליו

"`html

מתכון למקרון צרפתי מדהים וממכר!

שננה את עצמכם לרגע על טעמו של מקרון צרפתי – קונספט של פצצות טעם עדינות של בצק קל ואוורירי, עם מילוי מענג שממלא את הפה בכל ביס. למקרונים יש את היכולת לגרום לכם לנשק את הידיים למי שאפו את המעדן המושלם הזה, אז למה שלא נלמד להכין אותם בעצמנו? המתכון הזה הוא מהנסיון שלי, ואם אתם אוהבים מתוקים, אני בטוח שתמצאו אותו אגדי ומשגע. צאו לדרך, כי יש לנו הרבה ללמוד להכנת המקרון היפה הזה!

זמן הכנת המתכון: 2 שעות; רמת קושי: בינונית; עבור 12-15 יחידות

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • משך קירור: 30 דקות
  • זמן אפייה: 12-15 דקות

הרכיבים הדרושים

בואו נצא לדרך עם המרכיבים החיוניים שיביאו לנו את המקרון המושלם. מתכון זה יחסית פשוט, אבל דורש דיוק, כך שכל רכיב משחק תפקיד קרדינלי.

  • 150 גרם אבקת שקדים (אם אין, ניתן להשתמש באגוזי לוז טחונים)
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם חלבונים (לא חובה, אבל מומלץ להשתמש בתקופת הקיץ)
  • 30 גרם סוכר לבן
  • קמצוץ של מלח
  • צבע מאכל (לפי בחירתכם, אם רוצים צבעוניות)
  • מילוי לפי טעמכם האישי (חמאת שוקולד, פירות יער, קרם פטיסייר, ועוד)

שדרוגים אפשריים

אל תהססו להיות יצירתיים! יש אינספור אפשרויות למילוי שיכולות להפוך את המקרון שלכם למעלף! אפשר לשלב תמציות טעם כגון תמצית מנטה או תמצית תפוז כדי להקנות לו טוויסט מיוחד. את המילויים אפשר גם להכין כשוקולדים בטעמים שונים! תוספת של סוכריות צבעוניות לא תשאיר אף אחד אדיש.

שלבי ההכנה

וכעת, איך בעצם מכינים את המקרונים המושלמים? זה הזמן לגשת לתהליך הכנת הממתק הזה שממלא את הלב. הקפידו על הפרטים, והצלחה מחכה לכם במטבח!

  1. נניח את אבקת השקדים ואבקת הסוכר בקערה, ונערבב היטב עד שהתערובות יתמזגו.
  2. טורפים את החלבונים לקצפת רכה, מוסיפים את הסוכר והמלח בהדרגה, ומקבלים קצפת יציבה ומבריקה.
  3. מוסיפים לקצפת את תערובת האבקות והשוקולד (אם רוצים).
  4. מערבבים בעדינות את התערובת בעזרת תרווד, עד שהיא מתמזגת באופן שווה ויוצרת תערובת “נוזלית” מעט.
  5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיית עיגול בגודל 1 ס"מ.
  6. שמים נייר אפייה על תבנית וממלאים את התבנית בכדורים בגודל 3 ס"מ, שימו לב להשאיר מקום בין הכדורים.
  7. נפנים את התבנית בעדינות לשולחן פעם או פעמיים כדי להשטיח את הכדורים.
  8. מניחים לתבנית להמתין 30 דקות עד שהכדורים יבששו ויתייצבו – זה החלק שדורש סבלנות וכל כך שווה את זה!
  9. מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס, ואופים את המקרונים למשך 12-15 דקות.
  10. לאחר האפייה, מניחים למקרונים להתקרר לחלוטין על התבנית לפני התחלת המילוי.
  11. ממלאים את המקרונים במילוי המדויק שבחרתם.
  12. אוחזים את המקרונים במקרר למשך 24 שעות. כך טעמם יתמזג ויהיה מושלם!

שאלות ותשובות

מה הייחודיות של מקרונים צרפתיים?
מקרונים צרפתיים קצרי חיים, או לפחות כך הם נראים כשהם על השולחן. הייחוד שבהם הוא השילוב המושלם בין המרקם הקליל של החלק החיצוני למילוי המגוון שמושך אלף טעמים.

האם אפשר להכין מקרונים טבעוניים?
בהחלט! אפשר להחליף את החלבונים בטחנת חומוס עם מים (אקו אפי). התוצאה מדהימה לא פחות!

איזה מילוי הכי טעים?
זו שאלה קשה. יש שיגידו שוקולד מריר, אחרים יבחרו בדובדבן חמצמץ. אני באופן אישי ממליץ על קרם פטיסייר עם תמצית וניל. אגדי!

כמה זמן אפשר לשמור את המקרונים?
אם הם נמצאים בקופסה אטומה במקרר, אפשר לשמור אותם עד שבועיים. אם אתם מצליחים לעמוד בפיתוי הזה, כמובן.

למה דייקנות כל כך חשובה?
מקרונים מאוד תובעניים, כל טעות קלה עשויה לפגוע בטקסטורה ובמרקם. אם כבר התחלתם, השקיעו!

מה אם המקרונים לא מתייצבים?
אל דאגה! זה קורה גם למקצוענים. אולי הקרה לא מספיקה לפני הכניסה לתנור או שהחום היה גבוה מדי. תאמינו לי, זה קורה לכולם.

האם אפשר להקפיא מקרונים?
תשמעו! בהחלט. אולם, כדי לשמור על טריותם, אני ממליץ להקפיא אותם לפני המילוי.

מה עדיף: אבקת שקדים או אגוזי לוז?
שניהם מספקים טעמים שונים, כך שהבחירה תלויה בטעמים האהובים עליכם.

כיצד אני יכול להימנע ממקרונים סדוקים?
שימוש בחום מדויק וטכניקת המילוי ישאירו את המקרונים חלקים ויפים.

האם אפשר לשדרג אותם עם תוספות שונות?
כמובן! מנגו סחוט, קקאו מריר, נענע, פקאנים קצוצים – השמיים הם הגבול.

כעת אתם מצוידים בכל הידע הנדרש כדי לצאת למסע המפואר של הכנת מקרון צרפתי מושלם! אני ממליץ לשתף אותו עם משפחה וחברים כדי להפיץ את העונג במלואו. אל תשכחו לשתף אותנו בתוצאות שלכם בכל רשתות החברתיות!

"`