איך להכין קצפת בלי שמנת
החיים הם מתוקים, אבל לפעמים צריך אותם קצת יותר מתוקים. במיוחד כשכל המנות העיקריות האלה של חגיגות, ימי הולדת או סתם פיקניק בשמש מחייבות מצב רוח טוב ופרי מתוק. אבל מה קורה כשאתם מגלים שאין לכם שמנת להקציף? אל תכעסו על המזל, כי יש לנו פתרון מדהים שהתברר כממכר לא פחות, קצפת בלי שמנת! בכמה שלבים פשוטים, תמצאו את עצמכם בונים רכבת הרים של טעמים, וזה יהיה מעלף!
זמן הכנת המתכון: 10 דקות. רמת קושי: קלה. למספר מנות: 4-6 מנות
- זמן הכנה שולי – שלפחות עד שתרגישו שהוקצתה לכם מספיק הגזמה על קצפת
- רמת קושי קלה ששואלת את השאלה – אפשרות בתנאים המפוקפקים של המטבח
- מינימום של מנות – זה לא אומר שהפולנייה תתמקד, אבל לא נזכיר את זה לכולם
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנתחיל, חשוב להבין את הכלים ואיכויות המרכיבים. קצפת זו לא סתם התנסות – היא יצירת אמנות! אז בואו נציין אילו רכיבים ידרשו, כי אנחנו פונים למומחים:
- 1 כוס חלב קוקוס (המרכיב המרכזי, דרך אגב, שמספק את האווירה הקרמית)
- 2 כפות סוכר מערבבות נפלא
- חצי כפית תמצית וניל שמעלה את העונג
- 2 כפות אבקת חלב נמס או שקדים טחונים (לגורמי אווריריות, כן אלה של סבתא)
- קמצוץ מלח (הקסם הקטן שמאחד את כל הטעמים)
כמובן, אם יש לכם בעיה עם חלב קוקוס, אפשר להשתמש בחלב שקדים או חלב סויה. הצפנה הבוטנית של הקצפת לא משנה את ייחודיות הטעמים שהטבע מספק.
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו מגיעים לחלק הכי מרגש במתכון! זה הזמן להוציא את הידע שלכם לפועל. צעד אחרי צעד, תבנו את הקצפת המושלמת!
- שמים את חלב הקוקוס בקערה גדולה – לא קערה של דופוק פנדל!
- מוסיפים את הסוכר גולל כדי שהקצפת תתעטף בעדינות
- שמים את תמצית הווניל והמלח לשיפור כל טעם
- מניחים כף אחת של אבקת חלב ומקציפים היטב בעזרת מטרפה
- אם הקצפת לא מתייצבת, מוסיפים עוד אבקה בהדרגה – אל תמהרו!
- מכהים, סוגרים את העניין ומעבירים למקרר לשעתיים אם אתם רוצים את האווירה קרירה
כמובן, המדריך כאן נוצר להתחלת העניין. אם תרצו להוסיף צבעים או שמן קוקוס לסמיכות, זה לגמרי עליכם!
שדרוגים ותוספות
כל מה שקשור לקצפת, הוא עולם של אפשרויות בלתי נגמרות! אפשר לשדרג את הקצפת שלכם עם אלו:
- פירות טריים – תחשבו על תותים או אגסים. זה מוסיף צבע ועסיסיות!
- שוקולד מרוכז או מטובל – למשגעים שצריכים את הטעם החזק!
- קקאו טהור – אם בא לכם קצפת שלא תופסתף בדיוק
- קינמון או אגוז מוסקט – כדי לגרום לכולנו להרגיש חורף בפנים!
- שקדים קלויים – שמוסיפים שוב ושוב שכבת טעמים פירוריים
שאלות ותשובות
למה לבחור בחלב קוקוס?
למה לא? חלב קוקוס לא רק שהופך את הקצפת לאוורירית, אלא גם מוסיף טעם קרמי מדהים. יתרון נוסף: הוא טבעוני ונטול לקטוז.
מה אם אין לי חלב קוקוס?
אין בעיה! אפשר להמיר אותו בחלב שקדים או חלב סויה, ותהיה לכם קצפת באותה רמה של מדהימות.
כמה זמן אפשר לשמור את הקצפת במקרר?
לאחר ההכנה, קצפת ניתן לשמור במקרר עד יומיים. לאחר מכן תצטרכו להתאפק.
האם אפשר להשתמש בקצפת עבור עוגות?
אם אתם מתכוונים לעטוף עוגה או להשתמש בכמובן לקישוט, בהחלט! קצפת הזו במיוחד עבור זה!
איזה עוד תחליפים יש לסוכר?
יש אפשרות להשתמש במדלל סוכר כמו סוכר קוקוס או סוכר קוקוס מדולל. התוצאה קצת שונה, אבל בהחלט שווה!
מה עושים אם קצפת לא מתייצבת?
אם קצפת לא מתייצבת, פשוט הוסיפו עוד אבקת חלב נמס והקציפו שוב. הכל טמון בתהליך הקצפת הקסם!
האם זה מתכון בריא?
בהחלט! מדובר בקצפת נטולת לקטוז, דלה בשומן שרוב האכלנים יכולים ליהנות ממנה. היא גם עתירת קלוריות.
מה חשבית על הקצפת המתוקה הזו?
זו חוויה מדהימה שמתאימה למגוון מנות. היא מוסיפה טעמים לכל מאפה או קינוח!
האם אפשר להשתמש בקצפת למזון של ילדים?
כמובן! זו קצפת מבוססת על קקאו או חלב טבעוני, מושלמת לילדים!
איך אפשר לשדרג את הקצפת למתכונים אחרים?
מומלץ לשלב את הקצפת עם פירות או אגוזים, יתרונות נוספים כאילו היו נחת! אפשר גם לקשט בעזרת קונוסים או רטבים.
לא מרגישים את הצורך לשפוך את המתכון הזה? רוצו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות! זה הזמן לחלוק את האושר! ילדים, מבוגרים, כל אחד ייהנה!