"`html
בריין יבש – מתכון מדהים וממכר של סבתא
לאחר שיטוט במטבח של סבתא, פתאום המחשבות מתחילות לזרום, והרעיון לדפוק בצק פשוט לשפתיים שלכם קם לתחייה! כשמדברים על בריוש, כולם יודעים שזהו אחד מהמאכלים המעלפים ביותר שיש. כמו ששותים כוס קפה אחרי בוקר חמוץ – כך בריין יבש עושה לכם את היום! אז אם אתם מוכנים להתאהב מחדש באוכל מושלם, הגעתם למקום הנכון.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 12 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבריין היבש המושלם, תזדקקו לרכיבים הבאים:
- 1 ק"ג קמח איכותי
- 500 מ"ל מים פושרים
- 50 גרם שמן זית
- 30 גרם שמרים יבשים
- 15 גרם סוכר
- 20 גרם מלח
- פיקנטיות – מעט תיבול שתבחרו (כמו שומשום, או גבינת פטה פיקנטית)
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניינים לגרסה טבעונית, תוכלו להחליף את השמן עם חמאת קוקוס ולהשתמש במים קרים במקום חמים. אם אתם נמנעים מגלוטן, קמח תפו”א או קמח אורז יכולים לשמש תחליף מצוין.
שלבי ההכנה
כעת, כשיש בידיכם את כל רכיבי הפלא, אפשר להגיע לשלב הבא. השלב שבו הבריין יבוא לחיים!
- בקערה גדולה, נוסיף את המים הפושרים ונפזר מעל את השמרים והסוכר. ניתן לכך לעמוד כ-10 דקות עד שהשמרים יתעוררו.
- לאחר מכן, נוסיף את קמח, מלח ושמן ונערבב היטב עד שנוצר בצק.
- נמשיך ללוש את הבצק במשך 10 דקות לפחות, עד לתוצאה אוורירית ונעימה.
- נכסה את הבצק בניילון נצמד ונחכות כשעה כדי שיתפוס גובה.
- לאחר שהבצק תפס גובה, נוציא אותו מהקערה ונטפח אותו מעט ע"י הלישה.
- נחלק את הבצק ל -12 כדורים ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
- נפזר מעל את התיבול שבחרנו ונחזיר למקום חמים לעוד 30 דקות.
- מחממים תנור ל -180 מעלות ואופים במשך 20 דקות, או עד שהבריוש הזהב טעים להפליא.
אפשרויות שדרוג
אם ברצונכם לשדרג את הבריין היבש, ίekten אתם יכולים להוסיף גבינת פטה מגורדת למעל הבצק, או לתבל עם עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין. כל תוספת תוסיף בצורה מדהימה לטעם המושלם.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את הבריין היבש אחרי ההכנה?
כן, פשוט שימרו אותו בכלי אטום במקרר, וצנועו כך שיישמר עד שבוע.
מה אפשר להוסיף לבצק אם רוצים טעמים שונים?
אפשר לנסות להוסיף אגוזים, צימוקים או אפילו שוקולד צ׳יפס לעיצוב שונה.
האם ניתן להכין את הבצק יום מראש?
כמובן! פשוט לולשו את הבצק, הכניסו למקרר, ומומלץ להוציא את הבצק שעה לפני השימוש, כדי שיהיה נעים לעבודה.
האם זה מתכון בריא?
המתכון הזה מכיל קמח, אך אפשר לשדרג אותו עם קמח מחיטה מלאה עבור יתרונות בריאותיים נוספים.
איך מבצעים את הלישה בצורה נכונה?
לישה נכונה היא מהותית. התהליך כולל לישה באורך של כ-10 דקות, בתנועות פיתול ולחיצה.
האם אני יכול להקפיא את הבריין היבש?
בהחלט! לאחר קירור, הקפיאו את הבריוש בשקית אטומה. כשתגמור להפשיר, תוכל לחמם בתנור שוב.
מההאם יש סגנונות שונים של בריין יבש?
נכון! יש גרסאות עם גבינות, ירקות ושלל תוספות מטורפות שמקנות טעמים שונים.
איך ניתן לשדרג את המראה שלו?
אפשר להשתמש בניגודיות של צבעים, כמו לפזר שומשום או קצח מעל לראש הבריוש.
איפה ניתן לקנות את הרכיבים?
רוב הסופרמרקטים הגדולים מכסים את כל הרכיבים הנדרשים, או שמומלץ לחפש בסופרמרקטים האורגניים.
בואו, אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות. כולם חייבים לטעום את הבריין היבש המפנק הזה!
"`