מתכון כבד עוף עם בצל מקורמל – טעמים שמזכירים את הבית
מדי פעם, אוכל מסוגל להחזיר אותנו אחורה בזמן, לנצח רגעים מיוחדים, זכרונות שמעוררים חיוכים. אז היום, אנחנו הולכים להכין כבד עוף עם בצל מקורמל – מתכון שהוא פשוט אגדי. הכבד המוקרמל, בשילוב עם הבצל, יוצר טעמים שמתחברים בצורה מושלמת, והריח שיתפוס אתכם במהלך הבישול ישאיר אתכם עם חיוך רחב על הפנים. מתכון זה הוא לא רק ממכר אלא גם מעלף ובטח תמצאו את עצמכם רוצים להכין אותו שוב ושוב.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה הזו, נזדקק למרכיבים פשוטים, אבל תוצאותיה יהיו הכי טעים שיש. הנה הרשימה:
- 500 גרם כבד עוף טרי
- 2 בצלים גדולים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חמאה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כוס יין אדום (אם רוצים תוספת טעם)
- עלים של פטרוזיליה קצוצה להגשה
וכמובן, אם דואגים לבריאות, תמיד אפשר לשדרג עם כבד הודו, שיהיה בגרסה קלה וטעימה! אם אתם טבעוניים, ניתן להשתמש בטופו או סייטן, אבל אין כמו הכבד המקורי.
שלבי ההכנה
עכשיו ניגש להכנה, והכינו את עצמכם לרגע משגע של טעמים.
- נחתוך את הבצלים בעובי אחיד, כדי שיתבשלו בצורה שווה.
- נכין סיר בינוני על חום בינוני ונוסיף שמן זית עם חמאה.
- כשהשמן חם, נוסיף את הבצלים ונפיל את הכסף לשחור. נטגן אותם עד שהם נעשים זהובים ורכים, זה ייקח בערך 10 דקות.
- בעודם מטגנים, נחתוך את הכבד לעיגולים לא עבים מדי.
- כשמסתיים התהליך הראשון עם הבצלים, נוסיף את הכבד לסיר ונערבב למשך כ-5 דקות.
- נוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם, יחד עם היין, אם בחרנו להשתמש בו.
- נבשל עוד 10 דקות נוספות עד שהכבד מבושל לחלוטין, אבל עדיין רך.
- בסיום הבישול, ניתן לכבות את הלהבה, ולהגיש בצלחות עם טפטוף של פטרוזיליה קצוצה.
בשלב הזה, המנה שלכם כבר מוכנה, והטעמים מתחברים זה עם זה בצורה הרבה יותר מזהירה ממה שדימיינתם. הלבנים של הכבד נמסים בפה ואילו הבצל הקנוי חוזר אל העור. המנה הזו פשוט ללקק את האצבעות!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם מרגישים שזו המנה המושלמת אך רוצים לחדש משהו, הנה כמה רעיונות:
- ניתן להוסיף ממרח טחינה מעל המנה לפני ההגשה – זה מוסיף טעם נהדר.
- גרגרי רימון או שומשום קלוי יכולים להיות תוספת מדהימה שבאמת משדרגת את המנה.
- שדרגו את המנה עם ירקות קלויים כמו גזר, דלורית או תפו”א.
- כמו כן, מהנסיון שלי, המתכון מתאים מאוד לסנדוויצ’ים. הכבד והבצל במאפה רך זהו מושלם.
שאלות ותשובות
איך מוודאים שהכבד אינו יבש בעת הבישול?
הכבד צריך להיות מבושל בתשומת לב, עד שהוא צבעו חום מבחוץ וגם רך מבפנים. חשוב לפקוח העין עליו, ולברר מידי פעם עם מזלג.
אם אני בורר טעמים מתוקים, אפשר להוסיף משהו?
לגמרי! אפשר לערבב בתחתית הסיר עם דבש או מסקרפונה. הטעמים מתמזגים בצורה מהפנטת.
איפה לקנות כבד עוף טרי?
היום אפשר למצוא כבד עוף טרי ברוב הסופרמרקטים הגדולים. זה חשוב לוודא שהחנות אמינה ופונה למקורות טובים.
האם אפשר להקפיא את הכבד המבושל?
כן, אפשר להקפיא את הכבד המבושל! אני ממליץ לחכות שיתקרר ולאחר מכן לאחסן בכלי אטום.
איזה סוג של יין כדאי לשים במתכון?
יין אדום יבש בדרך כלל עדיף פה. זה מוסיף לחמימות והטעם הכללי.
מה לגבי ילדים? האם המנה מתאימה להם?
הכבד מאוד בריא, ואפשר להציג להם אותו בצורות מגוונות, עם רוטב טעים.
כיצד מנקים את הכבד לפני הבישול?
יש להסיר את הוורידים והחלקים הבעייתיים. ניתן לבקש שהקצב ינקה עבורכם מבעוד מועד.
מה ניתן להגיש עם הכבד המוקרן?
צדדים כמו פירה, אורז או סלט ירקות מרענן תמיד ישדרגו את המנה המוקרן.
למה כדאי לי להכין את זה בבית ולא לקנות מוכן?
על ידי הכנת המנה בבית, אתם שולטים בטעמים, ingredients, ורמות הבריאות שלכם. נוסף על כך, ההרגשה היא פשוט מושלמת.
האם אפשר להכין את המנה עם רטבי סויה?
בהחלט, תוספת רוטב סויה יכולה לתת טוויסט מעניין לגמרי. אני ממליץ לנגוס עם-נעם בשישי!
אם אהבתם את המתכון שלנו, אנא שתפו אותו עם חברים, שיגלו את הטעמים המדהימים של כבד עוף עם בצל מקורמל!